Jump to content

Logo
Register or login to gain acces to our full features
Welcome to MOUSESPORT @ THE CHOICES OF CHAMPIONS !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Login to Account Create an Account

Toggle shoutbox
Chat MouseSport România

Suntem în căutare de membri staff și servere de orice tip !
Va așteptăm pe TS.MOUSESPORT.RO !
Pentru a folosi chat-ul trebuie sa ai maxim 1 post !

@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:30 AM) Un topic cu numele 100 college essay graphic organizer narratives a fost postat în Anunțuri Administrative de Kegannob !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:29 AM) Un topic cu numele donde puedo comprar dapoxetina en chile a fost postat în Anunțuri Administrative de Paololmomma !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:28 AM) Un topic cu numele spanish american war research papers a fost postat în Anunțuri Administrative de JerodPl !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:27 AM) Un topic cu numele essay ulysses s grant a fost postat în Anunțuri Administrative de Davinsmah !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:26 AM) Un topic cu numele write my essay in third person ks2 a fost postat în Anunțuri Administrative de RidgeMa !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:26 AM) Un topic cu numele pay for poetry annotated bibliography a fost postat în Anunțuri Administrative de Aldenot !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:26 AM) Un topic cu numele write me top argumentative essay on civil war a fost postat în Anunțuri Administrative de Kevenbusa !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:24 AM) Un topic cu numele kamagra 100mg oral jelly a fost postat în Anunțuri Administrative de RobertoZen !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:24 AM) Un topic cu numele melab sample essay a fost postat în Anunțuri Administrative de Derikhot !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:24 AM) Un topic cu numele sildenafil 50 mg como tomar a fost postat în Anunțuri Administrative de Lucaswooms !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:22 AM) Un topic cu numele apa referencing how to write an essay a fost postat în Anunțuri Administrative de GalenMi !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:21 AM) Un topic cu numele professional term paper ghostwriting sites gb a fost postat în Anunțuri Administrative de BrantQuaf !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:20 AM) Un topic cu numele custom application letter writers website a fost postat în Anunțuri Administrative de Kegannob !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:18 AM) Un topic cu numele professional letter writer services gb a fost postat în Anunțuri Administrative de JerodPl !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:18 AM) Un topic cu numele comprar viagra en herbolarios a fost postat în Anunțuri Administrative de Paololmomma !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:17 AM) Un topic cu numele proquest dissertations and theses password a fost postat în Anunțuri Administrative de Davinsmah !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:16 AM) Un topic cu numele satiric techniques of gulliver a fost postat în Anunțuri Administrative de Kevenbusa !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:16 AM) Un topic cu numele pay for professional phd essay on civil war a fost postat în Anunțuri Administrative de Aldenot !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:14 AM) Un topic cu numele becket essay a fost postat în Anunțuri Administrative de RidgeMa !
@  Roboțel : (17 August 2019 - 11:14 AM) Un topic cu numele best essay writing service in australia victoria a fost postat în Anunțuri Administrative de Derikhot !

Photo

Este Facebook cea mai eficientă armă împotriva democrației? Ce se întâmplă în Rep. Moldova înaintea alegerilor de duminică


 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
harle ;x

harle ;x

  Mod. & Graphic Squad (MouseSport)

 • PipPip
  • Member ID: 331
 •   Group:
  Moderator
 •   Posts:
  27
 •   Member Number:
  331
 •   Reputation:
  1
 • Facebook a oprit o încercare de influenţare a alegătorilor în Republica Moldova, ceea ce alimentează temeri cu privire la faptul că alegerile europene din mai ar putea fi vizate la rândul lor, a anunţat gigantul american, relatează Reuters.

  Foto: Agerpres

  Angajaţi ai Guvernului moldovean aveau legături cu o parte a acestor activităţi, a anunţat grupul, cu sediul în California. Autorităţile de la Chişinău au negat că ar şti ceva în acest sens.

  Facebook a precizat că a şters numeroase pagini şi conturi concepute astfel încât să pară pagini de opinie independente şi să se prezinte drept o organizaţie locală de verificare a faptelor în vederea alegerilor parlamentare prevăzute la sfârşitul săptămânii.

  „Ei au creat, astfel, o buclă de feedback”, a declarat la Bruxelles însărcinatul Facebook cu securitatea cibernetică Nathaniel Gleicher.

  „Potrivit evaluărilor noastre, existau legături între o parte a acestei activităţi şi persoane asociate Guvernului moldovean”, a precizat el.

  Guvernul a anunţat că salută orice iniţiativă de combatere a ştirilor false „fake news”, precizând că nu verifică conturile private a celor peste 200.000 de angajaţi ai statului.

  „Ei au diverse vederi şi opinii politice, iar statul este obligat să menţină limita între lupta împotriva fenomenului fake news şi garantarea libertăţii de exprimare a cetăţenilor”, a subliniat Executivul.

  Facebook a anunţat că a şters 168 de conturi, 28 de pagini şi opt conturi de Instagram cu un „comportament neautentic”. Aproximativ 54.000 de conturi au urmărit cel puţin una dintre aceste pagini pe reşeaua de socializare.

  Deţinătorii paginilor şi conturilor respective au postat de obicei mesaje despre ştiri locale şi probleme politice precum solicitări de educaţie în limbile rusă şi engleză şi o eventuală reunificare cu România, a precizat gigantul.

  Facebook și apărarea alegerilor libere

  Facebook şi-a intensificat eforturile în lupta împotriva dezinformării, vizând conturi din Rusia, Iran şi Indonezia în ultimul an, în urma unor critici cu privire la faptul că nu face suficient să oprească extremismul şi propaganda online.

  Vulnerabilităţile expuse în această fostă republică sovietică, situată între România, un stat membru UE, şi Ucraina, reprezintă totodată un avertisment înaintea alegerilor în Ucraina şi alegerilor europene.

  Uniunea Europeană (UE) exercită presiuni asupra giganţilor reţelelor de socializare să facă mai mult pentru a opri ceea ce denunţă drept încercări ruse de a submina democraţii occidentale prin campanii de dezinformare care seamănă disensiuni. Rusia a negat în mod repetat acuzaţiile.

  Tentative simple de manipulare pot afecta alegerile, a avertizat Gleicher. ”Începem să observăm că actori încearcă să creeze impresia că există o manipulare, fără să existe prea multe conturi”, a declarat el.

  ”Echipele noastre sunt deja operaţionale şi se concentrează asupra alegerilor parlamentare europene, iar aceste (acţiuni) nu vor face decât să crească odată cu apropierea alegerilor, iar rimul ameninţării creşte”, a declarat el.

  Afectat de scandaluri, Guvernul prooccidental moldovean nu a reuşit să crescă nivelul de trai în ţară. Acest lucru i-a împins pe mulţi alegători către socialişti, favorabili unei apropieri faţă de Rusia.

  Parlamentul European (PE) a catalogat în noiembrie Republica Moldova drept un ”stat captiv al unor interese oligarhice” şi există îngrijorări cu privire la corectitudinea alegerilor parlamentare moldovene de la 24 februarie.

  Potrivit unor analişti, scrutinul nu va conduce la formarea unei majorităţi parlamentare, ceea ce ar putea conduce la luni de dispute sau la convocarea unor noi alegeri.


                                          harle.gif.fce2654619e99748879539dd4e1d85
                                                                         Stimeaza - si - Veii - Fii - Respectat

  2 user(s) are reading this topic

  0 members, 2 guests, 0 anonymous users